7 Haziran 2011 Salı

ALİ NAZİK

        Geçenlerde oturuken aklıma düştü,şöyle bol sarımsak eşliğinde üzerine nar gibi kızarmış etle gözümün önüne getirdiler,götürdüler.Hemen kalktım ve yaptım ali naziki(hiç bu kadar hızlı yapmamıştım). Yeterki aklıma gelsin! Bu huyumu hiç sevmiyorm eminim bir çoğumuzda öyleyizdir.Tabi efendim hal böyle olunca kilolarda kaçınılmaz oluyor.Öyle 59'larda sürünürüm.Allah banada gösterir mi bilmem şu 50'yi....Allah'tan umut kesilmez:)
  Neyse canım söz konusu kilo oldu mu bu sohpet hiç bitmez.Ben en iyisi malzeme listesine geçeyim.
MALZEMELER
2 adet patlıcan
4 diş sarımsak
yarım kilodan az süzme yoğurt
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve pul biberi
evdeki malzemeyle ister kıyma ister ince ince doğranmış inek eti
                                   
  Ocağın en büyük gözünde közlenirken patlıcanlar,et suyunu çekinceye kadar pişirilir.Biraz tereyağında etler kızarırken soyulup ince ince kıyılmış patlıcanlar da yoğurda eklenir ve karıştırılır. Rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edilir.Servis tabağına alınan patlıcanlı yoğurdumuzun üzerine etler yerleştirilir.2 yemek kaşığı eritilen tereyağına pul biberide ilave edildikten sonra üzerine gezdirilir.Sonra afiyetle yenir benim gibi nefsi kabaranlara sus payı verilir.Şifa niyetine afiyet balşeker olsun.
                       

          

5 yorum:

  1. Ohhhhh mis gibi bir tabak.Akşam akşam iyi oldu bu görüntü.Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyo r canım.nasılda canım çekti bakarken.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. patlıcanlı herşeyi severim, ellerine sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. hımmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok severim ellerinize sağlık afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)