Merhaba arkadaşlar kayınvalidemin vefatı üzerine sağolsunlar bizi
yalnız bırakmayan dostlarımızın ziyaretleri nedeniyle sizden ve bloğumdan
uzak kaldım.Kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum.Bahar havasıda eklenince
dahada halsizleştim. Fırsat buldukca tariflerimi yayınlarım inşallah...
En son günümdeki menümede yaptığım bu yaşpastayı,yaşpasta desemde
bu başka bişiy aslında...
çok hafif ve lezzetli oluyor,denemenizi tavsiye ederim.
Denerseniz O muhteşem hafifliliğini göreceksiniz zaten.
Öncelikle kremasını hazırlayalım ki soğuyup koyulaşşsın.Bunun için
gerekli malzeme;
1 litreye yakın süt
2,5 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şekeri pişirin
Biraz ılıyınca toz sade kremşantiyi ekleyin.
Güzelce karıştırın. Ben bu kremanın yakıştığını düşündüğüm için
1 su bardağı hindistan cevizi de ekliyorum.
Bu kremamı şarlot yaşpastamda kullanıyorum
Malzemeleri;
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 fincan sıvıyağ
yarım paket kabarma tozu
2 su bardağına yakın un
Bir güzel mikserle sırasıyla çırpın ve yağlanmış veya yağlı kağıt
serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine yayın.200 dercede pişirin.
Soğuyan pandispanyayı eşit 9 kareye ve bu kareleride ortadan kesin.
Anlayacağınız bereketli bir tarif 18 adet oluyor.
Arasına önce hazırlayıp soğuttuğumuz kremadan sürün ve pandispanyanın beyaz kısmı dışa gelecek şekilde rulo sarın.
Soğuk süte batırıp borcama dizin.Dilerseniz hindistan cevizi veya toz antep
fıstığıyla da süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun...