Sayfalar

24 Nisan 2012 Salı

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI-BAYAT EKMEK TATLISI

Çok severim diye yazacaktım ama vazgeçtim,şerife görümcem
hımm bayılırım,çok severim diyorsun her tarifine deyince utandım.
Tamam kabül yapmayı da,yemeyide seviyorum ama çok kilolu biri de değilim.
Bi 4-5 kilo fazlam var o kadar yani:-)
Neyse efendim yaz ayı için de gayet hafif ve güzel bir tatlının yapılışı;
1 paket etimek dikdörtgen kalıba yerleştirin.
Bir tencereye hiç su koymadan  1 su bardağı şekeri yakın.
Çok karemelize etmeyin ki yanmasın.Üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyin
ve şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın.Etimekleri ıslatın.
Üzeri için tavuk göğsü pişirin.
1 litre süt
2,5 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şekeri muhallebi gibi pişirin.Kıvamlı ve dahada lezzetli
olması için 1 paket kremşantiyi de karıştırın.Dinlenmesi için buzdolabına
kaldırın.Birgün sonra  yenirse dahada güzel olur.Üzerine hindistan cevizi serpin.



2 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)