Köylerimizde ocağı olanlar közlenmiş ateşde yağsız ocak duvarına
yapıştıralarak pişirilir.
Benim öyle imkanım olmadığı için evimde normal fırında yapıyorum.
Fırındaki kadar güzel oluyor mu derseniz tabiki değil. Ona yakın bir lezzet derim.Daha güzeli yağsız ve doğal oluşu.
Fırındaki kadar güzel oluyor mu derseniz tabiki değil. Ona yakın bir lezzet derim.Daha güzeli yağsız ve doğal oluşu.
Ekmeğimiz için;
5 su bardağı un
biraz tuz,1 çay bardağı kadar süt(koymayadabilirsiniz)
kuru maya ve çok sert olmayacak kadar ılık su ile yoğurun ve
mayalanmasını bekleyin.Mayalanınca elinizi ıslatarak ister yuvarlak ister
uzun şekil verip mutlaka yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
Üzerinin kızarması için çok ama çok az fırçayla sıvıyağ sürün.
(Ben sevdiğim için haşhaş ve çörekotu koydum.)
Biraz tepside de mayalananınca 200 dercelik sıcak fırına verin.
Üzeri resimdeki kadar kızarınca çıkarın.
Bilmezmiyiiim,bizim oralardada yapılır ve enfes olur.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilekmek gibisi var mı, mis gibi kokusu yeter, ellerine sağlık.
YanıtlaSil°º✿ Olá, amiga!
YanıtlaSilPassei para uma visitinha... suas receitas são deliciosas e dão água na boca.
As fotografias dos pratos são maravilhosas.
Bom início de semana!
Beijinhos.
Brasil
¸.•°`♥❤ ⊱╮
Nefis ellerinize saglik, hazir annecim ,türkiyeden taze tere yagda göndermisken ne giderdi senin ekmeklerinle canim.
YanıtlaSil