Daha önce yazdığım gibi bizim buralarda sebze ve meyve kuruları vazgeçilmezdir.
Kışın pratik bir tatlı olan gün kurusu kayısımız gibi.Yapımıda zahmetsiz
ama lezzeti çok güzeldir.
Günde kurutulduğundan dolayı toz ve benzeri şeyler yapışmış
olacağından kayısıları önce soğuk suda birkaç dakika bekletip yıkayın.
Daha sonra az su ilave ederek pişirin. Çok pişmeden biraz şeker ve doğradığınız incirleride ilave ederek 7-8 dakika daha pişirin. Üzerine cevizi serpin ve kayısının miktarına göre ayarladığınız tereyağını çok yakmamaya özen gösterip eritin.
Tereyağı olmadan da yenir ama inanın lezzetinin sırrı burada...Ne kadar bol tereyağlı,
okadar katı lezzet. Afiyet balşeker olsun.
Market veya aktarlardan,hatta pazarlardan da rahatlıkla bulabilirsiniz.
Bu tatlıyı erik kurusuylada (mürdün eriği) hazırlayabilirsiniz. Bir dahaki sefere onuda
yayınlarım inşallah.
selamlar arkadaşım o güzel yorumun ve ziyaretin için teşekkürler blogumu begenmene sevindim izlemeye almakda zorlandıgını yazmışsın bende bazen bazı bloglar zorlanıyorum blogun sol üst kısmında yazıyoya izle paylaş o kısımdan çok kolay izlenime alınıyo kolaylıklar dilerim canım
YanıtlaSilartık izliyorum canım
Silbıkmadan denedim ve başardım sonunda
tarifim evet çoğu yörede bilinmez
tarifde çok güzel saglıklı yöresel bir tarif ellerinize saglık
YanıtlaSilmmmm mis canım ellerine sağlık
YanıtlaSil:)
Paylaşımın için ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilo kadar methetmişsin ki denemek isterim bir an önce. zaten senin yaptığın tatlılara da bayılıyorum tatlım benim. iyi hafsonları dilerim sevgiler
YanıtlaSilsağol canım yorumuniçin
Silkesinlikle denemni isterim
çok güzel bir tatlı oluyor
Ne kadar faydali birsey..arada tereyagida lazim :)) denemek lazim..
YanıtlaSilkatkı maddeli okadar çok şey yiyoruzki
Silbence en masumu tereyağı kalıyor onların yanında
dene mutlaka canım tadını eminim çok seveceksin
hemde kurutma işlemi doğal