Pastanede çalışan bir tanıdığımdan aldığım bu tarifle inanılmaz güzel ve ağızda kum gibi dağılan nefis kurabiyeler yapabileceksiniz.
malzeme yönünden az ve zahmetsiz bir kurabiye, malzemelerini görünce zaten hadi canım bunlarla böyle inanılmaz bir kurabiye nasıl olur diyeceksiniz, iddia ediyorum. Resim yine geçen kıştan, yayınlayayım dedim. Çünkü çok çoook resim birikti. Blognotlar dolu her yerde, tarifler, tarifler, bir de aklımdakileri yapacak olsam pc başından hiç kalkmamam gerekecek. Fırsat buldukça oturuyorum. Bazen yazmak içimden gelmiyor çeşitli sebeplerden dolayı :( Bloğum 4. çocuğum gibi emek veriyorum. Dolu dolu 3 yıl olmuş. 4.yıldan gün almaya başladık. Benden sonra kalacak tek dikili ağacım diye behsettiğim bloğummm....
ayyy konuyu ne kadar da dağıttım.basit bir kurabiye tarifi vereceğim dedim, derin mevzualara daldım. Bloğum olmadan önce de bildiğim ve sık sık yaptığım bu kurabiyeyi sizinle paylaşmak istedim. daha önce yayınladığım ve listemde en çok tıklanan sıvıyağlı un kurabiyeme çok benziyor. Tarifine bakmak isterseniz tık tık; Sadece sıvıyağ yerine margarin kullanılıyor.
malzemeler;
1 paket margarin oda ısısında(bulabilirseniz Vita yağı)
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri( pudra şekeri aslında üzerine serpiliyor, ben içine koydum)
aldığı kadar un, yaklaşık 2,5-3 su bardağı kadar
yeter artık bu tarifime 1001 çeşit eleştiri almaktan,bazı yazılan ayıp yorumları terbiyemden dolayı yayınlamadım. En başta emeğe ve nimete ağıza alınmayacak laflar.Neyi nasıl açıklayayım bilemedim. Anlamakta zorluk çekiyorum. 3 malzemenin nesini nasıl açıklayayım,yazıyorum işte, anlamıyorsanız veya yapamıyorsanız bu benim suçum değil! efendice yorum bırakan ve sorusunu kibarca sorana aynı şekilde cevap veriyorum. Hakaret içeren ve adını bile yazamayacak medeni cesareti gösteremeyen kimse benden kibar cevap beklemesin.. Bazı kendini bilmezler benim bu bloğu günler de övünmek amaçlı açtığımı yazmış, komik insanlar, benim övünmeye ihtiyacım yok, tanıyıp, arkadaşım olan bilir övülecek çok huyum var Allah'a bin şükür. Ben tarif veriyorum, beğenirsiniz,beğenmezsiniz, yaparsınız yapmazsanız, olur olmaz bilemem. Saygıyı aşmadığınız sürece de yorumlarınıza saygı duyarım. Fakat hiç himse bana, kişiliğime ve yaşamımla ilgili saygısızlık yapamaz.
yumuşak bir hamur oluyor, rulo yapın ve üzerini kürdanla çizin. Verev kesin. Ben bazılarına yaprak şekli verdim. Onlar da şık oldu. Şekil size kalmış. 170 derecelik fırında beyaz olarak pişirin. Çok fazla fırında bırakmayın.İlk fırından aldığınızda pişmemiş gibi görünse de telaşeye kapılmayın. Daha önce yazdığım gibi bu tür kurabiyeler soğuduktan sonra kendine gelecektir. afiyetler olsun...
Vita yağı hala bulunuyor mu? Ne kadar ilginç çocukluğumuzun lezzeti. Yumurtasız olması da ayrı güzel. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet bulunuyor bizim burda Antakya'da var yuvarlak simit gibi de sekli olan harika un kurabiyesi olur eline saglık
Silİlhan Bey Metro markatlerinde var Vita yağı, bir kurabiye için kocaman bir teneke alamk gerekiyor, ben bizim veya sana margarininden yapıyorum
YanıtlaSilvita yağından nekar kullanmak gerekiyor peki ve fırında ne kadar süre kalacak birde tepsiyi yağlıyormuyuz
YanıtlaSilvita yağından ne kadar kullanmak gerekiyor peki,fırında nekadar süre kalacak ve birde son olarak tepsiyi yağlıyormuyuz yağlı kağıt kullanılacaksa hazırda yağlı kağıdı bulunmayanlar için bi alternatif varmı
YanıtlaSilvita yağından nekar kullanmak gerekiyor peki ve fırında ne kadar süre kalacak birde tepsiyi yağlıyormuyuz
YanıtlaSilsevgili Aslıcım vita yağını da yarım pakete dek gelecek şekilde ayarlıyabilirsin. ölçüyü bardaksa pudra şekerini de ona göre, kaseyse kaseye göre ayarla. Ben tepsiyi yaplamıyorum ama sen garanti olsun çıkması derken çok hafif yağlayabilirsin.
YanıtlaSilBu tarifin icine un girmiyormu?
YanıtlaSilOkuma yazman iz da var ama gormediniz galiba
SilAldigi kadar giriyo un yoksa evde koymayin ama kurabiyede yapmayin
SilUn kurabiyesiye adi
SilHani ordan belki cevap cikar
Bu tarifin icine un giriyormu?
YanıtlaSilSorgulamadan önce, okumayi öyren derim
SilBide margarinieritecekmiyiz
YanıtlaSilsevgili ürün elbette un konuluyor ama onu el ayarına göre ayrlıyacaksın. çok sertg bir hamur olmayacak. margarin veya tereyağı tüm kurabiyelerde yumuşamış olarak kullanılır.umarım yardımcı olmuşumdur.
YanıtlaSilEnteresan bir tarif akşam hanıma süpriz yapayım :)
YanıtlaSilMerhaba ;o kadar çok tarif var ki .Acaba margarin kullanacaksak suyunu çıkarmalı mıyız ve vanilin ekleyeblr myiz
YanıtlaSil*
Merhaba ;acaba margarin kullanacak biri olarak suyunu çıkarmalımıyım?ve vanilin konulmalı mı?
YanıtlaSilsevgicim vanilya kullanmak sana kalmış bir tercih ama ben margarinin suyunu alamadan yani oda sıcaklığına geldiğinde yoğuruyorum, umarım yardımcı olmuşumdur
YanıtlaSilbende yapıyorum ama hafif acımsı tat oluyor bunun sebebi margarinden mi kaynaklanıyor
YanıtlaSilyağ deken katı yağmı sıvı yağmı vita derken sıvısımı katısımı kullanılacak açıklama sıfır
YanıtlaSilbenim açıklamam sıfır değil ama senin anlama kapasiten kıt galiba canım, hem sıvıyağ hem yumuşamış margarin parantez için de de yazdım vita yağı bulabilirseniz diye, sen Türkçe okumayı biliyor musun?
SilAdsiz dogru gozlemlemis,neden kiziyorsunuz? Aciklama cok kotu .Ornegin unu asagi yukari ne kadar koymamiz lazim?Siz bunu defalarca denediginize gore tarifte ne kadar koyacagimizi belirtmeniz gerekir.Yagi eritin veya yumusak diye yazmamissniz.Bu tarifleri yeni evli ,hic mutfaga girmemis kisileri de dusunerek verin lutfen...
Silkızsam yorumu yayınlamam ve cevap vermem, ayrıca açıklamam kötüyse başkalarının tarifinden faydalanın. Ben bu tariflerimi yayınlarken bir maddi çıkarım veya mecburluktan yapmıyorum. Hem kendim hem çocuklarım için pasta defteri amaçlı kullanacağım. Kendi tariflerimi ve çocuklarımda gözleriyle gördükleri için nasıl ve nekadar malzeme gördüğümü proplem yok, başka bloglarda ara canım aradığını, ısrarla niye geliyorsun?
Silbasbaya kızıyorsunuz. bloğu kapatmayı düşünüyorsunuz ya kapatın gitsin bence. tarif alırken azarlanmak, başka sitelere bakın demek de ne oluyor. ilk ve sondu zaten.
SilHarika bir tarif icin size tesekkuru borc bilirim:)
YanıtlaSilun' ne kadar koymalıyız ?
YanıtlaSilunu kullandığın margarin ve sıvı yağına göre değişiyor, 2,5 su bardağı yeterli, zaten elle yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor
SilKabartma tozu kullanılmıyor mu?
YanıtlaSilsevgili Esra kabartma yozu kullanılmıyor canım
SilKaç adet çıkıyor bu malzemeden ?
YanıtlaSilAsya cım 26 adet falan çıkıyor , tabi kestiğin boyuta göre birkaç aşağı birkaç yukarı değişir.
Silsakın kimse bu tarifi yapmasın bire bir yaptım hiç güzel olmuyor
YanıtlaSilSelamlar, ne güzel tarifler varmış burada, boş bir günümde tek tek okumak istiyorum hepsini, mutfağa meraklı biri olarak takibimdesiniz, keyifli paylaşımlarımızın devamı dileğiyle :)
YanıtlaSilSevgilerimle..
Yorumları okudum da çoğu okuduğunu anlamiyor sanırım. Tarif gayet açık ve net. Sormuslar da sormuslar... Yapin deneyin gorun... Sanki atomu parcalayacaklar:-)
YanıtlaSilkatılıyorum....eleştiri yaparken bile insanca yapmayı becerebilsek...anlamayan kişiler sanırım daha önce mutfağa hiç girmemiş....
SilBen de katılıyorum tarif çok açık ve anlaşılır gereksiz sorular soruyorsunuz sonra da yazar hanıma kızdın diyorsunuz bu gerçekten çok ayıp beğenmediysen siteye bir daha girmezsin olur biter
SilYorumları okudum da çoğu okuduğunu anlamiyor.tarif gayet açık ve net. Sormuslar da sormuslar. Deneyin yapin gorun arkadaşlar. Sanki atom parcalayacaksiniz :-)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sevgili adsız, anlamadım gerçekten kaç yıldır bloğum var ve sadece bu tarif için kötü yorumlar alıyorum. İnsanların bu kadar az malzemeyle bu kurabiyelerin olmayacağını düşünüyorlar, anlamakta zorlanıyorum, pes yani
YanıtlaSilÇok güzel oluyor
YanıtlaSilGuzel bir tarif sma insanlarla ugrasmak zor kolay gelsin
YanıtlaSilÇok güzel oldu aynı pastahane Kurabiyesi gibi çok teşekkür ederim
YanıtlaSilDaha once bırcok tarıfte bulamadıgım o tadı bu tarıfte buldum. Sadedce yagı bıraz daha az koydum. Ha bırde aynı tarıfe kendımce tarcın ve kakao da ekleyerek denedım oda guzel oldu..Tesekkur ederız bu guzel paylasım ıcın.. :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım, ben de kakolu ve tarçınlı hatta meyve sosları ile de yapıyorum, aynı tarifle hepsi farklı lezzetleri yakalamak güzel oluyor
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilVita veya margarin yerine tereyağı kullanabilir miyim acaba?
Teşekkürler..
Enfes bir tarif ellerine sağlık ablacigim kötü yorumlari da salla gitsin
YanıtlaSilEnfes bir tarif ellerine sağlık ablacigim kötü yorumlari da salla gitsin
YanıtlaSilellerinize saglik denedim harika...
YanıtlaSilEllerinize sağlık şimdi deneyeceğim inşallah firinin akibetine uğramam da sizinkisi gibi güzel olur.
YanıtlaSilmerhaba bende bu tarifi en kısa zamanda yapmak istiyorum malzeme çok az tam istediğim gibi yalnız iki çeşit yapmak istiyorum biri kakaolu olacak acaba hamurun yarısına ne kadar kakao eklemem gerek ? kakaoyu un ile dengelemek şartmı undan azaltıp kakaoyla tamamlamak gibi yoksa direk yoğurduktan sonramı koymalıyım ilk defa yapıcam yardımcı olursan sevinirim
YanıtlaSilmerhaba canım, elbette kakao ile dengelersen iyi olur. Aksi takdirde ağızda dağılan bir kurabiye olmaz
SilGerçekten super oldu tesekkurler
YanıtlaSilBu tarifi vitayla yapmanin sirri susuz yag olmasi margarinle ayni lezzeti yakalamak zor margarinde yag kadar su var bir ikincisi malzeme kullandiginuz yagin iki kati kadar un yarisi kadar pudra sekeri kullaniyorsunuz baska hicbir malzeme yok benim en sevdigim kurabiyedir ve yillardir yaparim sirri sadece susuz yag ve pismesinde dusuk derecede uxun surede pisecek bir nevi kurutma deniliyor
YanıtlaSilbloğumu açalı 4 yıl oldu, fakat bu tarifi bloğum olmadan çok daha önceden beri biliyor ve sık sık yapıyordum. Herkes tarafından beğeniliyordu. Bana göre vita yağı değil de margarinle daha lezzetli. Çünkü pastanelerdekinden daha hafif bir tadı oluyor. Herkesin damak tadına göre değişecektir elbet. Ne yalan söyleyeyim ben kendi yaptığım kurabiye tadını daha çok seviyorum. Bazen vanilya, bazen kahveli bazen de meyve soslarıyla karıştırıp yapıyorum.
SilBen bayildim valla begenmeyenler yapamamis:) ellerinize saglik gunlerdir bu tarifi ariyorum muthis tarif:))
YanıtlaSilIsıtılmış fırına mı koymaliyiz
YanıtlaSilSevgili esra soguk firina ver.
YanıtlaSilYaklaşık kaç dakika fırında kalmalı acaba
YanıtlaSilcanım her fırına göre değişir. Benim fırınım geç ısınıyor mesala, ortalama sana ısındıktan 10 dakika sonra yeterli olur sanırım. En garanti sonuç için kurabiyelerin başından ayrılma ve üzerleri çatlar çatlamaz çıkar. Soğuyunca kendini toparlayacaktır.
SilÇok basit ve çok lezetli bir tarif, teşekkürler.
YanıtlaSilçok güzel ve basit bir tarif .. ellerinize ve emeğinize sağlık
YanıtlaSilCok güzel oldu ellerinize ve elime sağlık
YanıtlaSilHiç usenmeden gece saat 02 00 de yaptım çok begendim
YanıtlaSilSabriniza hayranim bellliki mutfagin yolunu bilmeyenler bilgisayar basinda gurme olmuşlar bu kadar algilama problemi olan insanlar acaba makarna yapabiliyor mu?
YanıtlaSilMakarna yi sebzeli ve Kıymalı yapıyorum buyurun gelin
SilBir kasik nişasta ekleyip denemenizi tavsiye derim simdi kirk soru gelir buna da yemek kaşigi tepeleme olabilir ... Buğday nişastası.
YanıtlaSilpardonya benmi dogru okuyorum yoksa insanlarmi yanls okuyolar tairf gayet net bisekilde anlatilmis.Sanirim insanlar okumak istedikleri gibi okuyorlar:-) .Elinize ve emeginize saglk cok guzel gorunuyor enkisa zamanda deniyecem.
YanıtlaSilFırını önceden kaç derecede ve kaç dk ısıtıcaz
YanıtlaSilFırını hiç ısıtmadan koyun kurabiye tepsisini,yüksek ısıda yayılır yoksa,160-170 derece yeterli olacaktır.kurabiyeler çatlayınca çıkarın ve tepside soğumaya bırakın.
YanıtlaSilPardon kabartma tozu veya vanilya koymadiniz sanirim boylemi yapayim
YanıtlaSilEvet bu kurabiye gerçekten çok lezzetli oluyor. Bende kayınvaldemden öğrenmiştim sağolsun. Uzun süre saklama kaplarında durabiliyor. Birden gelen misafire birebir. Sizin kurabiyelerin şekilleri de çok güzel olmuş . Bir dahakine bende kürdanla çizmeyi denicem. (Ben bir vanilya 1 çay kaşığı kab.tozuda katıyorm.)
YanıtlaSilEvet bu kurabiye gerçekten çok lezzetli oluyor. Bende kayınvaldemden öğrenmiştim sağolsun. Saklama kaplarında da uzun süre dayanıyor. Birden gelen misafire birebir. Sizin kurabiyelerin de şekli çok güzel olmuş. Bir dahakine bende kürdanla çizmeyi denicem. elinize sağlık. (Ben 1 vanilya ve 1 çay kaşığı kab.tozu da katmıştım.)
YanıtlaSilEnteresan yarın vita arıyacam
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel bir tarife benziyor.
YanıtlaSilYaptım ve sonuç mükkemmel aynen dediğiniz gibi oldu bekledikçe güzelleşti pastaneden aldığımız un kurabiyelerine benzedi mutfağıma kazandırdığınız bu lezzet için çok teşekkür ederimm :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Arnavut kızı
SilTarifi gerçekten çok beğendim , tarifte yazanları tıpa tıp yaptım ve sonucunda misafirlerim çok beğendi sitenizi takipteyim mm...
YanıtlaSilÇok guzel bir tarif. Arkadaş yaptı çok güzel oldular. Şimdi bende yapıyorum. Avustralya'ya kadar tarifleriniz geldi. Elline sağlık
YanıtlaSilSayin Site sahibi,Hanimefendi,Size yazilan yorumlari ve sorulari,ayni Hazlada yazdiginiz ve yazilan cevaplari okudum,Gülmekten karnim agridi,Bu arada,göstermis oldugunuz Sabira,Ve Kibarliginiza Hayran Kaldim...
YanıtlaSilGerçekten çok güzel oldu bayıldım. Ek olarak ben içine ezilmiş fındık içi ve vanilya birazda kabartma tozu kattım artık bu tarifi sürekli yaparım herkeseede tavsiye ederim tarif için çok teşekkürler
YanıtlaSilAy yani yazmadan edemedim bi kaç malzeme ile gayet ne açıklanmış bi tarif yani bi insanın işi bu kadar mı zorlaştırılır. Algı problemi yaşıyorum insanlaron amacının ne olduğuna dair saçma sapan yorumlar saçma sapan aorular yapacaksan al tarifi git yap ne uğraştırıyorsunu insanları. Blog sahibini tanımıyorum ama bu saçma yorumlara çıldırmak için onu tanımak gerekmiyor. Allah sabır versin canım tarifi bugün deneyeceğim.
YanıtlaSilBugün yine yapiyorum çooook lezizzz
YanıtlaSilTarif için teşekkürederim çok güzel oldu 5 bardak un kaldırdı ben vitayağı kullandım
YanıtlaSilTarif için teşekkürederim çok güzel oldu 5 bardak un kaldırdı ben vitayağı kullandım
YanıtlaSilmargarin 250 grammi koyucagiz?
YanıtlaSil