Bizim yöremizde bilinen bir pilav çeşidi değildir.Komşumun uzattiğı bu tabağı görüntüledim. Benim gibi daha önce yemeyenler ve arşivimde bulunması için yayınlıyorum.Tabi nette de kısa bir araştırma yaptıktan sonra...
Farklı tarifler buldum.
Kimisi etli,kimisi soğanlı ama hiç biride yenilmeyecek tarifler değil. Alışık olmayanlar için ağır olduğunu söyledi komşum. İlk tatdığımda çocukluğumda yediğim bir lezzeti andırdığı için çok garipsemedim.Çünkü firik yani buğday yeşilken ateşde biraz kavrulurmuş.O yüzden sanki pilavın dibi tutmuş gibi yanıksı bir koku var. Biz de çocukken yarı kurumuş nohutu,yeşilkende buğdayı, arpayı hafif ateşte közler yerdik. Lafın kısası ben sevdim.İşte benim elimdeki resim üzerinden firik pilavının tarifi;
1 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
yarım bardak tel şehriye
4 yemek kaşığı tereyağı
tuz ve karabiber
et veya tavuk suyu
Tereyağında şehriyeler kavrulur daha sonra bulgur ve ayıklanan firiklerde biraz kavrulur.
Su ve et suyu(tavuk suyu) eklendikten sonra tuzunu ve karabiberinide ilave edin. Pişen pilavı demlemeye bırakın.
Afiyetler olsun.
bu yöresel yemekler yerinde olduğu zaman çok lezzetli olur ama deneyeçeğim bunu
YanıtlaSiltabiki canım öyledir ama dene sende
SilAntep yemeklerini herzaman çok sevmişimdir.
YanıtlaSilTabakta ki görüntüden lezzeti belli :)
Sevgiler..
bende damak tadıma en uygun yörelerden
Siloooh olsada yesek valla....
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
sağol canım
Sil