Ne yalan söyleyeyim hiç tadını bilmediğim bir yemek türüdür ciğer....
Tadını bilmiyorum dedim ama kim yese ciğer kavurmamı harika olduğunu söylerler.
Ciğerin o kara suyunun çıkması için bir püf nokta vereyim. Kaynayan suya doğranmış ciğeri atın ve 4-6 dakika sonra çıkarın.
Sürenin uzun olmamasına dikkat edin.
Arzuya göre tavuk ciğeri
2 büyük soğan
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 tane yeşil biber
tuz
tereyağı veya sıvıyağ
Jülyen doğranan soğanlar kavrulunca ince doğranmış biberlerle beraber ciğeride
ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
En son tuzuda ekledikten sonra acı biberle sıcak sıcak yeyin. Öyle güzel oluyormuş yiyenlerin sözcüsüyüm.
Afiyetler olsun.
Ben bu şekilde dana ciğerini severim. Yanında bol soğan ve acı pul biberle çok güzel olur.
YanıtlaSildana ciğerinide bu şekilde yapıyorum ilhan bey,yemem ama soğansız olmayacak lir lezzet olduğunu düşünüyorum
Sileline sağlık tatlım ben haşlamıyorum ama kavuruyorum öylesini seviyorum yiyenlere afiyet şeker olsun sevgiler tatlım
YanıtlaSilcanım daha önce bende haşlamadan yapıyordum böyle
Silrenk olarakta berrak oldu ve lezzetide daha güzel oluyormuş
Hiç sevmezdim bende, bayılıyorum şimdi.:)
YanıtlaSilmelodram nasıl alıştın yemeye? benim için imkansız gibi geliyor
Silhayırlı aklşamlar cığerı yemenı tavsıye ederım tadı harıka olur
Silcesaret edip ağzına bile almıyanlardanım,eşimde çok ısrar ediyor ama
Silne mümkün:(
Bende senin gibi tadını bilmeyenlerdenim canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
güzel olduğunu söylüyorlar nedense yemeye cesaret edemiyorum
SilElinize sağlık en sevdiğim tavuk yemeklerinden biridir sevgiler...
YanıtlaSilKokusu ağır oluyor mu
YanıtlaSil