Bir iki ay olmuştur bu pastayı yapalı, ancak sıra geldi görücüye çıkma zamanı....
Ben balkabağı tatlısını sevenlerdenim. Pastaya yakıştı mı derseniz kararsız kaldım...
Görüntü şahane,eşim ve çocuklarda sevdi,
sorun ya bende yada birşeyler eksikti. Bilmiyorum yorum sizin,daha önceki postlarımda da yazdığım gibi tariflerimde tamamen dürüst davranıyorum.Sonuç nasıl olduysa yazacağım.Yenilmeyecek kadar tuhaf değildi tadı.
Özellikle balkabaklı pasta yapıp tadını seven arkadaşlardan yorum bekliyorum ki hatamı bileyim. Tarifime geçeyim.
malzemeler;
klasik pandispanya tarifi veya hazır pastabanlada yapabilirsiniz.
yarım kilo balkabağı
2 su bardağı şeker
iyice pişirilir ve blendırdan geçirilir.
muhallebesi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
pişirilir ve soğumadan içine 1 paket kremşanti eklenerek çırpılır.
üzerindeki krokan için;
1 çay bardağı şeker yakılır, yarım su bardağı su eklenir ve koyulaşınca içine fındık,badem eklenir.
Yağlı kağıt üzerine yayılır. Donmadan üzerine yerfıstıklı metro yerleştirilir.Resimden belki daha iyi anlaşılır.
sonuç olarak böyle bir pasta oldu,gerisi sizin ellerinizda farklı şekilller de olacaktır.
yorumlarınızı merakla bekliyorum blogcanlar afiyetlerde kalın efendim.
Damak tadina cok uygun gelmemistir belki ama dedigin gibi goruntu gercektende guzel istah acici, ellerine saglik.
YanıtlaSilBence görüntüsü çok güzel...Bende bir kez yapmıştım.Yalnız kabak püresinin içine bol cevizde katmıştım.Güzel olmuştu.
YanıtlaSilelıne sağlık gayet guzel olmus
YanıtlaSilhaklısın çok mükemmel bişiy olmuyor ben de bu kabaktan büsküvili yapıyorum ama çook beğenmiyorum yiyorum işte ama eşim çok seviyor mesela zevk.. Bence kabağı tatlı pandispanyayı yaş pasta yapmalı ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilvaaaooov harika görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
süper pasta olmuş,ellerine sağılık.
YanıtlaSilnefis bir görüntüsü var, mutlaka yapmak istiyorum, inşallah becerebilirim, ellerine emeklerine sağlık
YanıtlaSilBende daha önce yaptigim pastaya kabakları kremanın içine katarak yapmistım. Öyle damak tadıma daha uygun olmustu.
YanıtlaSil