Sayfalar

5 Şubat 2013 Salı

ŞERİTLİ AY POĞAÇA (PIRASALI)

Kış bitti gibi bizim buralarda, kaç gündür çoluk çocuk parklarda...
Şu ana kadar ilk kar yağdığında sıcacık yapmıştım çayın yanına, arşivden anlayacağınız bir resim daha...
malzemeler;
2 su bardağı ılık su veya süt
1 paket intensit kuru maya
bir kahve fincanı sıvıyağ
biraz tuz
aldığı kadar un

Bu tür böreklerde genelde sütle yoğurmam. Çünkü yumuşak değilde taşfırın ekmek tadında seviyoruz
ailecek. Siz öyle sevmiyorsanız sütle yoğurun diye yazdım.
Özlü bir hamur yapın ve mayalanması için bekletin 15-20 dakika...

Bu şekilde açıp istediğiniz harçtan koyabilirsiniz.Oğlumun özel isteği olduğu için ben pırasalı, eşim içinde 
kıymalı yapmıştım.Bıçakla çizikler atıp rulo şekilde sarın ve üzerini yoğurt,1 yumurta ve sıvıyağlı karışımdan sürdüm.

Tepside bir süre mayalandırın.Benim çok vaktim olmadığı için hemen fırına vermiştim.
Afiyetler olsun....


6 yorum:

  1. Elinize sağlık.Teflonda kek dikatimi çekti,deniyeceğim.Sizide bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık Pıralı börekte poğaçada harika oluyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten francala ekmeği gibi görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor.Ayrıca dikkatimi tariflerinizdeki malzemelerin az olması çekti.Çok güzel bişey bu.Elinizin altındaki malzemeyle birşeyler becerebilmek harika.Ellerinize sağlık.kaysersultans.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. börek olarak görmüştüm ama mayalı görmedim iyikide gördüm ben hemen yaparım şimdiden ağzımın suyu aktı eline sağlık canım

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)