Açken yediğim sonrasında tiksinti duyup yıllarca sevdiğim lezzetten mahrum kalmıştım. Ablamın evde yapmasıyla yeniden bayram eden midemi arada kendi evimde de ödüllendiriyorum.Evde yediğim lahmacunların en güzelini bugüne kadar Selma ablam yaptı.Üstelik hemen şipşak oluyor. Öyle hamurun mayalanmasına bile gerek yok.
Zaten lahmacunun incecik olanı makbuldür.
lahmacunun hamuru için;
4 su bardağı un
tuz ve ılık su yoğurun(sert hamur osun) ve dinlenirken
lahmacunun içi;
250-300 gr.yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
3 tane acı kırmızı biber
yarım demet maydonoz
3 adet domates
3 adet domates
tuz,kimyon
2 yemek kaşığı biber salçası
tüm malzemeyi robotta çekin.
Hamurdan küçük bezeler yapın ve açabildiğiniz kadar ince açın.
Pizzamatik veya teflon tencerede pişirebilirsiniz. Tabi tencerenin
kapağını sürekli kapatın ki iç harç pişsin.
Altı kızarınca lahmacunlar yemeye hazır.Yanında da sevdiğiniz lezzeler
size kalmış ve olmazsa olmaz ayranda oldumu bizimkilerin severek yediği menü tamam demektir. Afiyetler olsun.....
ellerine sağlık nasılda canım çekti..
YanıtlaSilhava soğuk evde şu anda yemek iyi giderdi,postu yazarken benimde canım çekti,her an bilgisayarı kapatıp mutfağa gidebilirim.
Silsenin en çok neyini seviyorum biliyormusun
YanıtlaSiltarifleri farklı yorumlama şeklini
sıvıyağlı kurabiye, teflonda kek, mayasız hamurdan lahmacun unsuz tatlı
eline sağlık arkadaşım hem pratik hem leziz olmuş bunlar
takipteyim...
çook tatlısın tombul tariflerim gülümsettin beni teşekkür ederim canım
Silişte bu artık dışarıya gitmeye gerek yok her şeyi evimizin ortamında yapıp sıcacık yiyoruz elin dert görmesin canım
YanıtlaSilsağol canım ablam
SilHem yapması hem yemesi çok keyifli oluyor, ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilteşekkür ederim Feray hanım
Silçok güzel oluyor canım ben yapıyorum kızım ve eşim bayılıyor ellerine sağlık şerife songül
YanıtlaSilen güzeli evde yapmak tabi şerifecim
Silhuuuu nasılsın gülüm.
YanıtlaSilellerine sağlık.
teşekkür ederim canım sen nasılsın?
Silisterimm kii bi tanee..:)
YanıtlaSilellerine sağlık canımm.
canın sağolsun bir tanenin lafı mı olur
SilLahmacun o kadar hileye açık ki, en sağlıklısı evde yapmak. Sizn tarifiniz de süper ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkesinlikle öyle İlhan bey o yüzden uzun yıllardır evde yapıyorum
Sileline sağlık canımmm nefiss olmuşlar olsada yesem
YanıtlaSilkime verdin bunlardan doğru söyle ben yemedim kimse yemesin:)
yazan:kıskançlık kirizindeki eski komşu ,hep dost,blog kardeşi ............
canım ya senin yerin başka, sen benim en özel arkadaşımsın
SilLahmacun nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.Bende yaparım ama mayalı hamurdan,mayasızı hiç denemedim,piştikten sonra hamur sertleşmiyormu.Selamlar,sevgiler.
YanıtlaSilrenkli dünyam kesinlikle sertleşmiyor, tabi ağzı kapalı tencere
YanıtlaSilveya saklama kabına koymazsan her undan yapılanlar gibi kurur.
Ben akşam yhemeği için yapmıştım kalanları sabah ısıtıp kahvaltıda da yedik,gayet güzeldi ben hep mayaysız hamurdan yaparım,çoğu zaman lavaşlarımı bile mayasız yaparım
Bende dışarıdan hazır alıyordum, tiksindim bu tarifi görmem iyi oldu ramazan öncesi mideme bayram yaptırayım:)
YanıtlaSilteşekkürler canım.
Birazdan deniyorum pizza yapacaktım kaşarı unutmuşum menüyü lahmacuna çeviriyorum ve ayriyetten teşekkürlerimle birlikte sizi bloguma da davet ediyorum :)
YanıtlaSil