Bloğumda en az ekmek ve pilav tarifleri var. Belkide basitliğinden dolayı, herkesin pişiribileceği bişey
olduğundan mıdır nedir yoğunluk vermemiştim. Ama aramalarda pilavla bana gelenler için kolay ve
güzel bir tarifle post yazayım dedim.
2 adet patlıcanın kabukları alacalı soyulur ve tuzlu su da bekletilir. Yağda kızartılan patlıcanlar beklerken,
1 adet küçük doğranmış soğan 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur.
2 su bardağı yıkanan pirinç ve tereyağında ilave edilir..2,5 su bardağı su, 1 su bardağı et veya tavuk
suyu eklenir.Tuzu ve kızarmış patlıcanlarda ilave edilir.(Arzuya göre biraz karabiberde ekleyebilirsiniz.)
Suyu çekince 10-15 dakika demlenmeye bırakılan pilav servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Ben sevgili arkadaşım mutfak notlarının hediyesi olan küçük silikon kek kalıbıyla servis ettim.
Çok seviyorum kalıbımı minicik hemde kırmızıııı:)
Enfes görünüyor hazır önüme gelirse çok memnun olurum))9
YanıtlaSilEllerine sağlık.
canım ya keşke öyle imkanımız olsa severek yapardım inan
Silgörüntü harika lezzet de bir o kadar dır yılbaşı menüsü olabilir elin dert görmesin canım iyi yıllar
YanıtlaSilsıcacık yorumunuz için çok teşekkür ederim,sizede iyi geceler
SilEllerinize sağlık,pilav da sunumu da harika!
YanıtlaSilsağolasın Simgecim
SilSüper olmuş sunumu ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim Hatice
SilEline sağlık canım,güzel görünüyor..
YanıtlaSilsağol canım
SilNefis gorunuyor,en kisa surede deneyecegim esim patlicani cok sever,ellerinize saglik
YanıtlaSilteşekkürler canım,deneyince haber verirsin artık sonucu
Silellerine sağlık canım....
YanıtlaSilçok lezzzetli görünüyor....
mutlu seneler.......