Ortaokul yıllarımda arkadaşım Fikreye'ler de yediğim bu lezzetin o zaman sadece adıyla ilgilenmiştim.
Şimdi tadıyla daha çooooook ilgileniyorum.
Tarifini birkaç bloglardan ve Gürcistan göçmenlerine sorarak ve her zamanki gibi kendime göre birşeyler ekleyerek yaptım.
Ama öyle ama böyle müthiş bir tadı var. Yapımıda çok basit
malzemeler;
2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
bir çimdik tuz ve yarım paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
aıldığı kadar un
Hamur iki katı olacak kadar mayalanmaya bırakılır.
Hamuru iki veya üçe ayırın.Rulo yapın ve bıçakla eşit büyüklükler de kesin.Elinizin üç parmağıyla üzerine bastırın.
Basılan yerlere peynir koyun.
Bir dahaki sefere öyle yapacağım.Ben biraz fazla uğraştım
ve küçük bezeler yaptım. Her bezenin içine beyaz peynir karışımından koydum.
Tepsiye aralıklı olarak dizdim.
Sosu için;
2 su bardağı kova yoğurdu
2 tane yumurta
2 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
200-250 gr. kaymak
3 yumurta ve biraz tuz karışımını bezeler tepside biraz daha mayalandıktan sonra dökün.
Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarın ve ılık olarak yiyin.Afiyet balşeker olsun.
ellerine sağlık pufudik olmuş..
YanıtlaSiltarih kokuyo sanki...
haklısın bir kase lezzetim tarihi bir lezzet kesinlikle:)
Siloff of çok severim ben dızlamanayı... elinize sağlık...
YanıtlaSilafiye olsun canım bende çok seviyorum
SilTadını bilmiyorum ama çok eminim ki yesem çok seveceğim. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilkesinlikle seversin canım çok lezzetli bişey oluyor:)
SilBenimde çok sevdiğim bir lezzetttir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilaynen canım afiyet olsun
Silgunaydın dızmanayı çok sevıyorum elıne sağlık çayımın yananaaldım
YanıtlaSilafiyet olsun canım
Sil13 senelik göçmen geliniyim hiç duymamıştım. Okudum eşime sordum, biliyormuş tabi. Tarifini alıyorum önce eşime sonra kayınvalideciğime süpriz yapacağım. :)
YanıtlaSilSenacım böyle güzel bir lezzeti kayınvaliden nasıl yapmaz sana inanamadım, sürprizinin sonucunu merakla bekliyorum:))
SilDızmanayı ben bir çok kez yaptım.Gerçekten çok lezzetli.Yedikçe yedirten bir tarif fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilfatoşcum güzel yorumun için sağol
Silhayırlı ramzanlar
YanıtlaSilResmi görünce kokusu geldi resmen burnuma:))Tüm tarifleriniz müthiş, hangi birine yorum yapayım bilemedim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilayy çok mutl oldum yorumu nu okuyunca sağolasın canım
Sileline sağlık nefis olmuş
YanıtlaSil:)teşekkür ederim
Silbu tarifini tuttum canım nasip olursa yarın yapmayı düşünüyorum sana da haber veririm sonucu inşallah eline sağlık çok güzel görünüyor....
YanıtlaSilmerakla bekliyorum sonucu herkes çok beğenmişti
SilMmmmmis misss kayınvalidem şahane yapar bunu denememiş olan varsa mutlaka yapıp yesin harika yumuşacık kaymaklı nefis bir tadı var....Elleriniz dert görmesin...
YanıtlaSilPeyniri koyunca üzerini kapatalım mı yoksa açık mı kalacak
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilBana nostalji yaşattınız. Babaannemin dızmanası. Yıllardır hiç duymamıştım ve gçrmemiştim. Küçükken yapardı babaannem.Bulgaristan göçmeniydi.
Göçmen yemeklerine özel zaafı var. Çok seviyorum. Ellerinize sağlık nefis gerçekten. Istiyorum bir dilim.
YanıtlaSilCok guzelcok ta nefis dir eminim tatmak isterdim
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif. İlk defa duydum.. Eminim çok da lezzetlidir.
YanıtlaSilçok güzel bende yapmak istiyordum iyi oldu hatırlattınız
YanıtlaSilNefis görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilofff misss harika görünüyor. en kısa zamanda deneyeceğim. ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
eline sağlık çok güzel bir lezzet bu yapmadım ama,blogger arkadaşlarımda yedim afiyet olsun
YanıtlaSil