Sayfalar

22 Haziran 2012 Cuma

BULGARİSTAN'IN MEŞHUR ve Bİ OKADAR LEZZETLİ DIZMANASI -GÖÇMEN DIZMANASI


Ortaokul yıllarımda arkadaşım Fikreye'ler de yediğim bu lezzetin o zaman sadece adıyla ilgilenmiştim.
Şimdi tadıyla daha çooooook ilgileniyorum.
Tarifini birkaç  bloglardan ve Gürcistan göçmenlerine sorarak ve her zamanki gibi kendime göre birşeyler ekleyerek yaptım.
Ama öyle ama böyle müthiş bir tadı var. Yapımıda çok basit
malzemeler;
2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
bir çimdik tuz ve yarım paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
aıldığı kadar un
Hamur iki katı olacak kadar mayalanmaya bırakılır.
Hamuru iki veya üçe ayırın.Rulo yapın ve bıçakla eşit büyüklükler de kesin.Elinizin üç parmağıyla üzerine bastırın.
Basılan yerlere peynir koyun.
Bir dahaki sefere öyle yapacağım.Ben biraz fazla uğraştım 
ve küçük bezeler yaptım. Her bezenin içine beyaz peynir karışımından koydum.
Tepsiye aralıklı olarak dizdim.

Sosu için;
2 su bardağı kova yoğurdu
2 tane yumurta 
1 su bardağı sıvıyağ
200-250 gr. kaymak
3 yumurta ve biraz tuz karışımını  bezeler tepside biraz daha mayalandıktan sonra dökün.
Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarın ve ılık olarak yiyin.Afiyet balşeker olsun.







31 yorum:

  1. ellerine sağlık pufudik olmuş..
    tarih kokuyo sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın bir kase lezzetim tarihi bir lezzet kesinlikle:)

      Sil
  2. off of çok severim ben dızlamanayı... elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Tadını bilmiyorum ama çok eminim ki yesem çok seveceğim. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle seversin canım çok lezzetli bişey oluyor:)

      Sil
  4. Benimde çok sevdiğim bir lezzetttir ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. gunaydın dızmanayı çok sevıyorum elıne sağlık çayımın yananaaldım

    YanıtlaSil
  6. 13 senelik göçmen geliniyim hiç duymamıştım. Okudum eşime sordum, biliyormuş tabi. Tarifini alıyorum önce eşime sonra kayınvalideciğime süpriz yapacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senacım böyle güzel bir lezzeti kayınvaliden nasıl yapmaz sana inanamadım, sürprizinin sonucunu merakla bekliyorum:))

      Sil
  7. Dızmanayı ben bir çok kez yaptım.Gerçekten çok lezzetli.Yedikçe yedirten bir tarif fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  8. Resmi görünce kokusu geldi resmen burnuma:))Tüm tarifleriniz müthiş, hangi birine yorum yapayım bilemedim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy çok mutl oldum yorumu nu okuyunca sağolasın canım

      Sil
  9. bu tarifini tuttum canım nasip olursa yarın yapmayı düşünüyorum sana da haber veririm sonucu inşallah eline sağlık çok güzel görünüyor....

    YanıtlaSil
  10. Mmmmmis misss kayınvalidem şahane yapar bunu denememiş olan varsa mutlaka yapıp yesin harika yumuşacık kaymaklı nefis bir tadı var....Elleriniz dert görmesin...

    YanıtlaSil
  11. Peyniri koyunca üzerini kapatalım mı yoksa açık mı kalacak

    YanıtlaSil
  12. Merhaba
    Bana nostalji yaşattınız. Babaannemin dızmanası. Yıllardır hiç duymamıştım ve gçrmemiştim. Küçükken yapardı babaannem.Bulgaristan göçmeniydi.

    YanıtlaSil
  13. Göçmen yemeklerine özel zaafı var. Çok seviyorum. Ellerinize sağlık nefis gerçekten. Istiyorum bir dilim.

    YanıtlaSil
  14. Cok guzelcok ta nefis dir eminim tatmak isterdim

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir tarif. İlk defa duydum.. Eminim çok da lezzetlidir.

    YanıtlaSil
  16. çok güzel bende yapmak istiyordum iyi oldu hatırlattınız

    YanıtlaSil
  17. Nefis görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. offf misss harika görünüyor. en kısa zamanda deneyeceğim. ellerinize sağlık

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  19. eline sağlık çok güzel bir lezzet bu yapmadım ama,blogger arkadaşlarımda yedim afiyet olsun

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)