Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

KALPLİ PASTA

Sevgililer günü yaklaşıyor diye olsa gerek taktım ben bu kalp figürüne, çok ramantik olmasamda seviyorum kalp figürünü......Neyse canım güzel mi güzel,özel mi özel arası vişne parçacıklarıyla ve tatlı pembiş rengiyle kimsenin hayır diyemiyeceği bir yaşpasta.......Buyrun tarifi
klasik pandispanya tarifim
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
birkaç damla limon suyu
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
          İyice köpük köpük oluncaya kadar önce yumurtayı ve şekeri çırpın.Diğer malzemeleri de sırasıyla çırpın. Yağlı kelepçeli kağıda dökün.Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Soğuyunca ikiye kesip şekerli süt veya asidi gitmiş yedigünle ıslatın, Kuru kuru olmasın.
arası için malzeme;
1 paket sade pasta kreması
1 paket çilekli kremşanti
üzerindeki süt miktarını azaltın.ve çırpın

 Hazırladığınız kremayı pasta kekine bir kat sürün.Evdeki vişne reçelinden aralarına serpiştirin.Tekrar pasta kremasını sürün.Üst kısmınıda pasta pompasıyla önce kalp şekli verin ve kenarını süsleyin.Biraz donması için buzdolabına kaldırın ve kalp figürünü ise biraz reçeli bir tatlı kaşığı nişastayla pişirin.Ilıyınca araya dökün soğusun.
Bu tarifimi de sevgili Güloanneye ve Tombultariflere gönderiyoruum.
NOT:Pembe renginin biraz daha koyu olması için kırmızı pancarla renklendirdim.Afiyetle kalın.


     

     
      

5 yorum:

  1. çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. nanemmaydonozum
    mmmmmm mis canım
    ellerine sağlık
    :))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok şeker olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım katılımın ve desteğin için teşekkür ederim tarifin yayında sevgilerimle

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)