Sayfalar

15 Şubat 2012 Çarşamba

FIRINDA TAVUKLU BAMYA

      Bizim buralarda özellikle düğün yemeklerinde kuru bamya çorbası yapılır.Davetlerde,özel yemeklerimiz de baştacımızdır. Tavuk ve taze bamyayı ilk yakıştıramamıştım kafamda.Ah şu önyargılarımız olmasa, mutlaka pişirin,çok lezzetli oluyor. Malzemesi için;
                                         
yarım kilo taze bamya(şu an bulmamız zor,konserve veya benim gibi dolaba koyduysanız kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
300 gr.kuşbası tavuk göğsü
2 adet iri soğan
5-6 diş sarımsak
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
üzeri için rendelenmiş kaşar
Yapılışı;
Bamyaların sapları temizlenir,yıkanır,suyu süzülürken soğanlar söğüş kavrulur.Domatesler küp küp doğranır ve tencereye konur.Bamyalar eklenir ve yarım limon suyu sıkılır,sünmesin diye.Biraz sıcak su eklenir ve az pişirilir. Başka tavada tavuk göğsü doğranmış sarımsakla sotelenir.Tuz ve pul biberi eklenir. Küçük borcama önce bamyadan bir sıra konur, bir sıra sotelenmiş tavuk yerleştirin. Salçalı su ekleyin ve fırına verin. Suyu azalınca kaşarları da serpin. Biraz dinlenince servis edin.Afiyetle ve sağlıkla kalın.

3 yorum:

  1. eskiden bamya sevmeyip şimdide seven biri olarak tavuklu da hoş görünüyor.lezzet olarakta çok lezzetlidir diye düşünüyorum.Antalyalı mısınız sizde...

    YanıtlaSil
  2. bir araya gelen malzemelere bakınca enfes...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Fırında bamya hiç yapmamıştım.Merak ettim deneyeceğim.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)