Yıllarca döner diye dışarıda ne yediğimizi bilmedik. Hiçte zor değil evde kendi dönerimizi yapmak.Şu ana kadar resmini hiç çekmemişim et dönernin,inşallah onuda yayınlarım.Tavuk döneri bu için gerekli malzeme;
yarım kilo tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
birkaç dal maydonoz
birkaç marul yaprağı
2 adet domates
Tavuk göğsünü yıkayın,suyu süzülünce dondurucuda 5-6 saat dondurun.Çıkarın ve erimesini beklemeden bıçakla kesin.Don olduğu için yaprak yaprak kesilecektir.Biraz bu kısımda yorulacağız zaten.Bitince bir tencereye alın ve kendi suyunda pişirin.3-4 yemek kaşığı tereyağında iyice kızarıncaya kadar soteleyin.Tuz ve biraz pul biberi ekleyince,sebzeleri jülyen doğrayın.Ekmek arasına önce sebzelerden üzerine tavuk döneride koyun. Bol köpüklü ayranda oldu mu yanında tamam. Ben yufka (şebit) dediğimiz ekmekle yemeyi daha çok seviyorum. Afiyetle kalın...
Lavaş hamuru için;
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya yeterli(mayasızda olabilir zaten çok kalın olmayacak)
tuz ve ılık su ile yoğrulan hamurlardan küçük bezeler yaptım ve tavada yağsız pişirdim.
canım benim ben döneri çoooook severim bayılırım :))
YanıtlaSilbende evde yaparım ama dışardakilerin tadı bambaşka oluyor hıımmm...
canım ellrine sağlık :))
sevgiler :))
mmmmmm mis
YanıtlaSilhem sağlıklı
ellerine sağlık canım
:))
Çok lezziz gözüküyor
YanıtlaSilye beni diyor
ellerine saĝlık
:-)))
ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor..
YanıtlaSilewde yapmasıdsa başka güzel canım.hemde sağlıklı.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım evde yapılmış gibisi varmı en azından temz ortamda
YanıtlaSilgözünün gördüğü şeyler
çok lezzetli görünüyor afiyet olsun sevgiler:)
Ellerine saglik canim cok guzel bir paylasim olmus mutlaka denicem sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler canım sağol
Sil