Sayfalar

20 Mayıs 2011 Cuma

BOMBA YAŞPASTA (ŞARLOT)


Resim yazısı ekle
         Görüntüsüyle havalı bu yaşpastayı pekte severim,özellikle hindistan cevizli kremasını.Sevmediğim birşeyi varsa o da başlıkta  şarlot yazsamda bu ismi ona yakıştırmıyorum.Bir arkadaşım gün için yapmıştı ve çok beğenmiştik.Tarifi yazıyorum hemen afiyet balşeker olsun.Herkese mutlu ve güzel bir hafta sonu diliyorum....

          keki yayın ve 180 dercede pişirin. Ilıyan kekimizi nemli bir beze sıkıca sarın,renkli bölümün içe gelmesine dikkat ederek tabi.Biraz bekledikten sonra ince dilimlere kesin. Derin ve orta büyüklükteki bir kasenin alt ve yanlarına dilimleri yerleştirdikten sonra içine kremayı boşaltın,kalan dilimleride kremanın üzerine yerleştirin.Üzerinin kurumaması için streş filmle kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.Servis tabağına ters çevirin ve hemen bir dilim alıp bu muhteşem lezzeti ister ken  Öncelikle bu pastanın kreması hazırlayalım.Çünkü soğuması gerek.

KREMASI İÇİN
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı hindistan cevizi (kremayı pişirdikten sonra karıştırılacak)


Bildiğimiz pandispanya kek,sadece çırptığımız kekin yarısını ister gıda boyasıyla ister kakaoylo renklendirip tepsinin yarısına kadar bu karışımı dökün,diğer yarısına sadediniz ister sevdiklerinizle tadına vara vara yeyin.....

                      

8 yorum:

  1. çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. görüntüsüne bayıldım canım.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Cok güzel görünüyor ellerinize emeklerinize saglik .Hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor gerçekten ellerine sağlık canm değiştir ismini gitsin hakketten hiç yakışmıyo bu isim

    YanıtlaSil
  7. bu tür pastalar gerçekten çok şık oluyor:) eline sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Şık bir pasta olmuş. Hindistan cevizi ile de çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)