Merhaba arkadaşlar,benim şekerparem dedim çünkü klasik şekerpare tarifi değil,tüm tarifler de olduğu gibi bundada birşeyler ekledim.İnanın tadı çok güzel oldu, ağızda hemen dağılıyor.Yumurta sürülen tatlılara şerbet ekleyince kokusunu sevmiyorum.Bundan yola çıkarak sürmedim ve daha güzel oldu:)
MALZEMELER
Yarım paket margarin
3-4 yemek kaşığı teryağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 kahve fincanı irmik
aldığı kadar unk yüzüne yumurta sürülmeyen ve kokmayan bir şeker pare oldu.Tarifi hemen yazıyorum:
YAPILIŞI:
Bütün malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı tepsiye dizin.Çatalla üzerlerini çizin ve kızarıncaya kadar pişirin.ŞURUBU İÇİN:
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
birkaç damla limon suyu kaynatın
NOT:Tatlı ya da şururubunun biri sıcak biri soğuk olmasına dikkat edin.Afiyet balşeker olsun....
NOT:Bu notum çok daha önemli,bu şekerpareyi önceden hazırlayıp,saklama kutularında uzun süre saklayabilirsiniz.Acil durumlarda şerbetlersiniz
....
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilYorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizin de elinize sağlık. Hele aşağıdaki kısıra hiç dayanamam. Gece vakti canım çekti. Elleriniz dert görmesin.
YanıtlaSileline sağlık canım çok güzeldi
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyorlar, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil