Bizim TÜRK kültüründe mutfaklarımızda eksik olmayan domates kurusunun bu haliyle 9-10 yıl önce Belçikadaki kardeşimin hazırladığı mezeyle tanıştık.Ailecek sevdiğimiz bu lezzeti misafirlerimizde her zaman beğenerek yediler.Bu mezeyle sizde tanışmışsınızdır belki. Buyurun birde benim sunumumla;..
MALZEMELER
Arzuya göre kuru domates(küçük parçalar halinde)
Kekik(bol bol ve dağ kekiği olursa lezzet daha güzel olur)Sarımsak(ister rendeleyin ister küçük küçük kıyın)
Maydonoz, Zeytinyağı ve tuz
Domates kurularını 4-5 dakika (fazla haşlanmamasına özen göserin)sıcak suda bekletin.Daha sonra soğuk suda şoklayın.Diğer malzemeride ekleyip karıştırın ve kavonozda 1 gün bekletin.Çünkü kekik ve sarımsağın aroması kaynaşınca daha güzel oluyor.Kısırların,pastaların vazgeçilmezi ve tabi kahvaltıda değişik,güzel bir tad.Hepinize afiyet balşeker olsun...
henüz denemediğim bir lezzet domates kurusu...Tadını çok merak ediyorum..
YanıtlaSildeneyin saniyesultan hanım çok beğenecek ve vazgeçemeyeceğiniz lezzet olacak....
YanıtlaSilzeytin yağı ve kekiğin mükemmel uyumuu tebriklerrr antep mutfagından biliyorum emeğinize sağlıkk
YanıtlaSil