Sayfalar

27 Aralık 2010 Pazartesi

GALETE UNLU MUHTEŞEM ASYA TATLISI


unsuz harika bi tatlı
                Ben bu tatlıyı yiyince bayıldım arkadaşlar kesinlikle denemeli ve özel misafirlerinize ikram etmelisiniz.Eşim ve çocuklarım gün arkadaşlarım büyük bir keyifle yediler...Afiyet olsun.....

                                        MALZEMELER
                   4 yumurta
                   1,5 su bardağı şeker(ben bir bardak kullandım)
                   1 su bardağı kavrulmuş susam
                   1 su bardağı hindistan cevizi  
                   1 su bardağı dövülmüş ceviz
                   1 su bardağı galete unu
                   1 paket kabartma tozu
    
       Malzemeleri kek kıvamında sırasıyla çırpıyoruz ve dikdörtgen borcama yayıyoruz.Frında pişerken biz 1,5 su bardağı şekeri  tencerede yakıyoruz çok yanmamasına özen gösterin çünkü acımsı bir tat olmasın. 1,5 su bardağı suyuda ekleyip kaynatıyoruz.Ilıyan kekimize yavaşca döküyoruz.Tatlımızın üzerine tavuk göğsüde yapıp dinlendiriyoruz.Dilerseniz üzerine tüm şamfıstıklarıda yerleştirip mesir macunu niyetinede servis yapabilirsiniz.  afiyette kalın...:)

7 yorum:

  1. değişik bir tarifdenemek istiyorum.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. valla ben tadan biri olarak harika diyorum
    kesinlikle deneyeceğim
    sevdacım dene bencede hiç pişman olmayacaksın

    ellerine sağlık şeker

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun sevda hanımcığım

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar canim, cok güzel tariflerin var ellerine saglik.
    Bu tatlinin icinede mi 1,5 bardak seker ekleniyor, yoksa verdigin 1,5 bardak seker miktari serbeti icinmi. Cok hosuma gitti denemk isterim, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  5. Az evel Asya tatlisi icin soru sormustum, seni aratmamak icin not düsüyorum::)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Evet canım içine 1 bardak şeker,karamel için ayrı 1.5su bardağı şeker kullandım...SEVGİLER...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)