27 Haziran 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI



dedim ya en çok sevdiğim zeytinyağlıları yayınlamadığım için arşivden çıkardım resimleri, yaprak sarması hımmm....
hiç hayır diyemiyeceğim bir lezzet, birde taze yapraklardan olunca....mayhoş tadıyla süper..
malzemeler;
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
5 adet kuru soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet yeşil soğan
yarım demet taze rezene
yarım demet taze nane
5 diş sarımsak
3 adet domates
tuz,pulbiberi,kimyon,yenibahar,karabiber
1 su bardağı zeytinyağı

4 soğan,sarımsak ve yeşillikler ince ince doğranır ve baharatlarda eklenir. Yıkanan piriç ve zeytinyağıda ilave
edilerek karıştırılır sıcak suda haşlanıp suyu süzülen üzüm yaprağına sarılır.
Genelde tencereye dik olarak dizdiğim yaprak sarmalarını bu defa böyle dizdim.,
Dik dizmemin sebebi suyun buharında pişme tadı olmasından .
Lezzet versin diye de ortasına bütün soğanın kabuklarını soyup koyuyorum. afiyetler olsun......

mutfak notlarında çekiliş vaaarrrrrrrrrrr..........



MUTFAKNOTLARİ HEDİYE EDİYOR  tık! tık!..

katılmak için sayfayı bir ziyaret edin, dahasıda var, bol şans herkese en çokta bana.... 

 

26 Haziran 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI GİRİT KABAĞI DOLMASI

Bir zeytinyağlı aşığı olarak baktımda bloğumda ne kadar az yer vermişim o güzel lezzetlere....
Özellikle yaz aylarında daha bi severim zeytinyağlıları,buzdolabında bir gün kaldıktan sonra yoğurtla yemesi pek keyiflidir,
acıktım mı ne?
bugüne kadar yemediyseniz kesinlikle hemen yeyin,diğer kabaklardan daha lezzetli olduğunuu göreceksiniz.

malzemeler;
1 kilo girit kabağı
1 su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber,yenibahar,kimyon,yenibahar,pulbiberi
zeytinyağı ,dereotu,nane
kabaklar yıkanır ve içleri oyulur.
diğer iç malzemeler harmanlanır ve kabakların içine doldurulur,klasik domatesle kapak yapabilirsiniz veya benim gibi kendi kapaklarınıda yerleştiriebilirsiniz. İç harcını dolmaya doldururken çok basmayın,pirinçler piştiğinde sertleşmesin.
 
ben acıyı sevdiğimden ve dolmaya da acılık versin diye artan harcıda kurutulmuş biber kurusuyla doldurdum.
 
1-5 su bardağı ve biraz tuz ekleyip ocağın en kısık gözünde pişirin.afiyetler olsun.
 

 



SÜTLAÇLI ZERDE

Herkese merhaba....çok uzun bir ara oldu gibi geliyor  sizden ve bloğumdan uzak kalmak...
  ne bilgisayar başında oturmak, ne de post yazmak içimden gelmiyor.....havaların ısınması, tatil havasına girilmesi 
bloğumu açtığımdan beri başıma geliyor aslında....tek tesellim bu tatil rahatlığına giren tek blogcu olmamak....
Şöyle blog arkadaşlarımı ziyaret ettimde aynı durumdayız çoğumuz....
tembellik yap yap nereye kadar değil mi?
açılışı Allah izin verirse yaz için serinletici bir tatlı ile açalım dedim ve işte sütlaçlı zerde tarifi.....

 1 kilo süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 paket vanilya
pirinci yıkayın ve 1 su bardağı su ile pişirin.sütü ekleyin ve üzümleride ilave edin.
15-20 dakika kısık ateşte pişen sütlaca şekerinide ekleyin ve koyu kıvam alınca kuplara doldurun.
Bir kaç saat dinlenen sütlaçların üzerine safranlı zerdeyi pişirmek için;
1 çay bardağı pirinci yıkadıktan sonra,
suyla pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.1 su bardağı şekeri,
1 tatlı kaşığı safran ve kuş üzümünü de ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin ve kupların üzerine yerleştirin.
(dolmalık fıstığım kalmadığı için kullanamadım)
Dolapta dinlenen sütlaçlı zerdeyi serin serin yeyin.afiyetler olsun.