27 Mayıs 2012 Pazar

PALMİYE KURABİYE-PUDİNGLİ KURABİYE


 Malzemeler;
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı nişasta
1 paket sade puding
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için eritilmiş çikolata ve toz fıstık
Yuvarlanan kurabiyelerin üzerini bıçakla arı şekli verin. Beyaz olarak pişirin.
Soğuduktan sonra eritilmiş çikolatayı şırınga yardımıyla sıkın.
Afiyetler olsun.

18 Mayıs 2012 Cuma

TÜRK LOKUMU veya PAŞA LOKUMU- turkish lokumu

Tarifi sonra biraz dinlenmem gerek parmaklarım ağrıdı:)

Geciktim ama geldim sonunda arkadaşlar, bu tarifi özellikle Hamiye'cim
senin için postunu yazmada acele etttim.Kolay gelsin sana ve tüm yapacak olan 
arkadaşlara...Yaz için kolay,hafif,serinletici ve sunumuyla şık bir tatlı,
 türk lokumu...
Malzemeleri;
yarım paket margarin
2 kahve fincanı un
4 su bardağı süt
Önce yağda unu biraz kavurun ve sütü ekleyip pişirmeye başlayınca
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı un
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
3 tatlı kaşığı kakaoyu da
ekleyip muhallebi gibi pişirin.
Dikdörtgen fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpin ve muhallebiyi yayın.
Soğuyup dinlenmesi için buzdolaba kaldırın.
Bir paket sade kremşanti yi çırpın ve
onuda muhallebinin üzerine yayın.
Birkaç saat sonra ince şeritler halinde kesin ve yuvarlayın.
Arkadaşların toplandığı bir günde komşum  mutfak notlarının hediyesi olarak bir tabak
gelmişti,afiyetle yedik.İşte o günden bir kare....
Ayrıca o günkü menümden daha sonraki postlarımda bahsederim.
İlk şeker hamuru denemelerimden de tabi.....:)

  

SAÇ KAVURMALI ISPANAK YEMEĞİ

Annemin bahçesinden topladığım ıspanaklar tazecikti ve
 yüzde yüz organik oluncatadıda başka güzeldi.
Kıymalı  ve yumurtalı sevmeyince böyle tercih ediyorum pişirmeyi.
Bir tencerede söğüş kıyılan 2 adet soğanı biraz kavurun,
1 tane söğüş kıydığınız kırmızı biberide biraz kavurduktan sonra
biraz tuz ve bir tatlı kaşığı pulbiberi ekleyin.Salça koymayın ıspanağın doğal lezzeti gitmesin.Sonra incecik kıyılmış ıspanaklarıda ekleyin
ama hiç su koymadan 2-3 dakika kavurun.
Servis tabağına alın ve diğer ocakta pişirdiğim saç kavurmayı da
üzerine servis ettim sıcak sıcak.
Unutmadan arkadaşlar ıspanak faydalı olduğu kadar
 yan etkiside var,piştiğinde çok bekletmeden ve
 bir dahaki sefere ısıtmadan tüketmeye dikkat edin lütfen.
Zehirleme etkisi varmış,uzmanların yalancısıyım:)
Afiyetler olsun.

ÜZÜMLÜ CEVİZLİ FINDIKLI PORTAKALLI KOLAY ve PRATİK PASTA

Özellikle yaz aylarında fırın çalıştırmayı sevmiyorsanız işte tam size uygun
bir tarif.
Evde,elinizin altındaki malzemelerle hemen hazırlayabileceğiniz ama
en az birkaç saat sonra yiyebileceğiniz bir pasta...
2 paket kremşanti(bende kakolu vardı)
1 büyük paket sade bisküvi
ceviz,fındık,kuru üzüm,damla çikolata
portakal kabuğu rendesi
Çırpılan kremşantiye bisküvileri elinizle parçalayın ve karıştırın.
Dİğer malzemeleri de ekleyin ve evinizdeki bir kalıba streç flmle serin.
Üzerine malzemeyi boşaltın.
Ben silikon kalıba koydum derin dondurucuda daha çabuk donup
yiyebilmek için:)
Servisten önce çikolata sosu pişirin ve ılıyınca dökün.
Birde bakın daha önce yayınladığım kırmızı havuçlu doyuran pastama...



 

JELİBONLU KELEBEKLİ PASTA

5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanından az sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
2 su bardağına yakın un
Güzelce çırpılır ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
Pişince soğumaya bırakın ve keki ortadan kesin.Biraz sütle veya meyve suyuyla ıslatın.
1 paket pasta kreması ve 1 paket kremşntiyide çırpın.Aralarına ve üzerine dilediğiniz gibi sürün.

da bakmak isterseniz linki tıklayın.
Onlar afiyetle yediler,sizede afiyet olsun.

17 Mayıs 2012 Perşembe

KARAMIK OTLU PİLAV

Biliyormusunuz bu güzel bitkiyi bilmem.Bizim köyde çok olurdu.
Nisan yağmurlarıyla kendini gösteren ve tam zamanı olan bitkinin toplaması 
dikenli olduğu için çok zordur.Erik mayhoşluğundadır ve pişirmeden de yemek çok keyiflidir.Geçenlerde babmın köye ziyareti ile çocukluğumdan özlediğim
 karamık pilavını pişirdim.Pilav için;
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı bulgur
bir avuç kuru domates
ayıklanıp,yıkanmış ve doğranmış karamık 
3 yemek kaşığı tereyağı
Soğanı doğrayın ve tereyağında kavurun.Bulguruda ekleyip kavurun biraz.
Tuz, kuru domates ve suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra karamık otunu ekleyip
suyu çekinceye kadar pişirin.Yanında bir bardak ayran ve birkaç dal taze soğanla
çok vitaminli ve doyurucu bir pilavımız hazır.Afiyetler olsun.


PUDRA ŞEKERLİ KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE

Günaydınlar herkese arkadaşlar,kolay ve şık bir kurabiye tarifi daha,
kahvelerin ve çayımın vazgeçilmezleri olduğundan kendileri bloğumda fazlaca tarif mevcut
biliyorum.Ama dediğim gibi sevince yapacak bişiy yok yapıyorum ve yiyorumda:)
Malzemeleri;
 yarım margarin veya tereyağı
bir kahve fincanı kadar sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
fındık parçaları
portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
ve aldığı kadar un
Tüm malzemeler yoğrulur ve şekillendirilip pudra şekerine bulanır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin lütfen.Çünkü pudra şeker  eriyince
tepsiden kaldırmak hayli zor oluyor.Afiyetler olsun.

11 Mayıs 2012 Cuma

EKŞİLİ MİSKET KÖFTELİ ÇORBA veya YUVALAMA ÇORBA

Tarifi yazacaktımki kapı zili çaldı...........
Hımm geldim arkadaşlar 11 saat kadar sonra:)
Komşummuş gelen,sabah muhabbetlerimiz hiç bitmez bizim,İnşallah
bozulmazda....Öğleden sonrada pikniğe gidince net başına oturmak
uzadı,özürdiliyorum beklettim sizleri...
Gelelim çorbamızın tarifine;
250-300 gr.yağsız kıyma
1adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yumurta
1'rer adet yeşil ve kırmızı biber
maydonoz,tuz,karabiber,kimyon,kuru nane
1-2 kaşık biber salçası
Tüm malzemeleri robotta çekiyorum.Biraz dinlenince
köfteleri minik minik avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz.
Biraz un serpelimki  tepsideki köfteler yapışmasın.
Aynı anda 3'er tane yuvarladığım için bu aşama hemen bitiyor.
Tepside dinlenirken köftelerimiz biz çorbamızı hazırlayalım.
Bir tencerede 1,5 su bardağı yoğurda
1 yumurta,yarım limon suyu ve 2 yemek kaşığı un,
 1 kahve fincanı yıkanmış pirinçle (ben yarma buğday kullandım) 
özeyelim sıcak suyla beraber kaynatalım.Kaynayınca köfteleri koyun.
Çorbanın üzerine tereyağı eritip,kuru naneyle servis edin.

not: Kardeşim Havva'nın tarifine göre hazırladığım köfteler,sebzelerin tadıyla
 daha vitaminli ve çok daha lezzetli oldu. 
Afiyetler olsun.




9 Mayıs 2012 Çarşamba

SELMA ABLAMIN PAZAR KAHVALTISI




Bizim ailede ablamın kahvaltı masaları meşhurdur.Tüm ayrıntılara önem verir.
İşte öyle bir günden,
Ailecek bir pazar kahvaltımız daha....kalabalık aile olmanın en
güzel yanı...uzun uzun sohpet eşliğinde kahvaltı hımm harikaydı....
Ablamın ellerine sağlık,yok yoktu,tabi arka planda görünen küçük kızımın bir önceki 
gün elini incitmemiş olsaydı:(


Buda ablamın yakışıklı oğlu Pusat Efe ile yaptıkları
pazar kahvaltısından....

8 Mayıs 2012 Salı

BADEMLİ AY KURABİYESİ-BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ


MALZEMELER
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı kavrulmuş un(çok değil un kokusu çıkacak kadar yağsız tavada kavurun)
1 su bardağı kırılmış badem
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
                       Malzemeleri yoğuruyoruz,zor kavuşan bir hamur,
                   sizi biraz zorlayacak ama sonuç çok güzel olacak....
                 Hamurdan uzun rulo yapmaya çalışın ve bardakla ay şekli verin.
                                Ben tupperwarenin kalıplarıyla şkil verdim.
                          Yağlanmış tepsiye dizin ve beyaz olarak pişirin.
                                   Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpin...
                                                 Hepinize afiyet balşeker olsun....

6 Mayıs 2012 Pazar

HAŞHAŞLI LAVAŞ EKMEĞİ

Çocukluğumda yufka ekmek yapıldığında veya saç böreği
yaptığımızda mutlaka haşhalı bu ekmeğide yapardık.
Özelliği çok pişirmek,o gevrek tadı versin diye....
Elimize alır ve kağıt helva gibi yerdik.Çıtır çıtır ve lezzetli
bu ekmeği yapmak çok kolay...
Biraz un,tuz ve ılık suyla hazırlanan hamurdan küçük bezeler alın ve
haşhaşla birlikte bazlama büyüklüğünde açın.Gevrek oluncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

ÇOK YÖNLÜ İLK BLOGGER ÖDÜLÜM


Sevgili arkadaşlarım benide layık gördüğünüz blogger ödülü için
 hepinize çok ama çooook teşekkür ederim.
Tek tek sayfanıza gelip link vermem  için zamanım yok malesef.
İzlediğim ve izleyen tüm arkadaşlarıma bende bu ödülü gönderiyorum.
Hep güzel ve ödüllü yaşarsınız inşallah bu hayatı....
Hayırlı geceler....

4 Mayıs 2012 Cuma

SADE ve SAFRANLI ZERDE

Rejimde yenilebilecek kadar masum bir tatlı tabi şekeri mümkün olduğunca
azaltmak gerekiyor.Benim gibi tatlı seviyorsanız bu biraz zor olur eminim.
Neyse efendim bu tarifim oktay ustanın ölçüsünden not almıştım.
Sadece su miktarının bir bardak daha arttırdım.Sizede o ölçüde yazacağım.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı şeker
7 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı safran
Pirinçleri bir güzel yıkayın ve tencerede 6 bardak suyla
dağılıncaya kadar pişirin.Bu arada üzümleride ekleyin.
Ayırdığınız 1 bardak suyu nişastayla özeyin ve şekerle birlikte
tencereye bırakın.Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alın ve kuplara koyun.
Soğuyunca veya ılıyıncada yiyebilirsiniz.Ben safran sevmeyenler için bir bölümünü aldıktan sonra safranı ekleyip rengi sararıncaya kadar kısık ateşte
biraz daha kaynattım.

3 Mayıs 2012 Perşembe

KAKAOLU-BİSKÜVİLİ-ÇİKOLATA SOSLU PASTA(MERMER DESENLİ PASTA)

Merhaba herkese arkadaşlar,bahar yorgunluğu fazla oluyor
herhalde bende,çok zaman ayıramıyorum bloğuma malesef,size kolay ve
pratik bir tarifle geldim. Özelliklede çocukların seveceği bir lezzet.
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
ve çok katı olmyacak kadar un
ilave ederek sırasıyla çırpın. Verdiğim ölçü büyük, kare
fırın tepsisi içindir.
Altı çok az yağlanmış tepsiye dökün ve  220 derecelik
ısıda pişirin.Pişen kekin üzerine sıcakken önce
1 su bardağı soğuksüt gezdirin. Sonra sade bisküvileri
dizin.Bisküvilerin üzerine 1 paket sade kremşantiyi hazırlayın
ve sürün.(Ben çocuklarıma aceleyle yaptığım için kremşantisiz oldu.)
 Servisten bir kaç saat öncede 1 paket pişirdiğiniz
ve ılıtığınız çikolata sosunu gezdirin.
Üzerine çatalla ebruli desenler verin.
Afiyetler olsun...


,